Twinkle | Digital Commerce

Coolblue stelt groeiverwachting naar boven bij

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:25

Coolblue heeft het eerste halfjaar van 2014 zijn omzet met 55 procent zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ‘Deze omzetgroei overtrof onze eigen verwachtingen’, aldus de e-retailer. Het bedrijf stelt zijn omzetverwachting over 2014 bij naar 350 miljoen euro.

Eerder nog rekende Coolblue, dat naar eigen zeggen voor het tiende kwartaal op rij met meer dan 40 procent is gegroeid, op 300 miljoen euro omzet voor dit gehele jaar. Dit wordt nu bijgesteld naar 350 miljoen euro.

Succes door focus
‘Vanmorgen zag ik dat we alweer over de omzet van heel 2012 heen zijn’, zegt directeur en oprichter Pieter Zwart. De groei heeft volgens Zwart vooral te maken met Coolblue’s ‘obsessieve’ focus op klanttevredenheid. ‘Met inmiddels meer dan zevenhonderd Coolblue’ers werken we keihard om het elke dag steeds een beetje beter te doen', zegt Zwart. 'We zijn er trots op dat steeds meer Nederlanders en Belgen dat ontdekken en nog beter, dat ze fan worden en terugkomen.’

Mindere groeiverwachting
In 2013 boekte de nummer 5 van de Twinkle100 een omzet van 248 miljoen euro, een stijging van 48 procent ten opzichte van het jaar 2012. Volgens berekeningen verwacht Coolblue dit jaar in totaal met 41 procent te groeien. 

Winkels en nieuwe shops
Coolblue denkt zelf het eerste half jaar zo goed geboekt te hebben door nieuwe online shops als Autostoelshop.nl en Ventilatorstore.nl, zijn bestaande webshops en de zeven fysieke winkels in Nederland en België. Zwart liet in mei doorschemeren dat Coolblue zich opmaakt voor de entree in een ander taalgebied. De tijd en plaats van de expansie zijn echter nog onbekend.