Twinkle | Digital Commerce

EBay wordt logistiek dienstverlener voor retailers

2018-10-12
1000562
  • 1:15

EBay gaat in Duitsland van start met twee logistieke services waar aangesloten verkopers gebruik van kunnen maken: eBay Fulfilment en eBay Shipping. Die introductie versterkt de positie van eBay-handelaren ten opzichte van het concurrerende Amazon.

De online marktplaats werkt voor het logistieke aanbod samen met partners Hermes, DPD en Fiege. Het aanbod van verkopers die gebruik maken van de diensten, verschijnt tevens in het assortiment van bezorgabonnement eBay Plus, dat leden gunstige verzendvoorwaarden biedt.

Het nieuwe logistieke programma verkeert momenteel in bètafase en is te gebruiken door eBay-verkopers in de omgeving van het Duitse Bremen. De uitbreiding van dat gebied staat komend jaar op het programma. Via een multichannel-platform, verzorgd door eBay's logistieke dochter Shutl, kunnen verkopers hun zendingen aanmelden.

Amazon uitdagen

Met het aanbieden van een fulfilment- en verzendingsdienst zet eBay een stap in de concurrentiestrijd tegen Amazon, dat de online markt bij de oosterburen domineert en zijn verkooppartners Fulfilment By Amazon biedt. Gewapend met een eigen logistieke tegenhanger en Prime-uitdager eBay Plus, sinds maart beschikbaar in Duitsland, maakt eBay het aantrekkelijker voor Duitse retailers te starten met verkopen via zijn platform. De verzendtarieven zijn nog niet publiek bekendgemaakt, maar volgens Wortfilter.de zouden die lager liggen dan de prijzen die Amazon-handelaren moeten betalen.

Sinds deze zomer biedt eBay zijn handelaren tevens de mogelijkheid tot 100.000 dollar te lenen om in hun webshop te investeren.