Twinkle | Digital Commerce

Express stapt in kledingverhuur

2018-10-12
1000687
  • [nieuws]
  • 1:10

De Amerikaanse kledingretailer Express lanceert een leenservice. Het is de derde keer dat een grote retailer in de Verenigde Staten een dergelijk abonnement introduceert.

Het abonnement, genaamd 'Express Style Trial', kost 69,95 dollar per maand. Leden mogen de gehuurde artikelen zo lang houden als ze willen en krijgen tot drie nieuwe items per keer wanneer ze gedragen artikelen terugzenden. Zo kunnen ze tot maximaal twaalf nieuwe kledingstukken per maand dragen. Ook biedt Express producten die voor de huurabonnement zijn ingezet, met korting te koop aan.

Evolutie

'Veel branches kennen consumenten die meer geïnteresseerd zijn in gebruik versus eigendom. We keken naar deze evolutie en vroegen ons af: 'Hoe doen we mee?', zegt Express-ceo Jim Hilt tegen CNBC. Eerder dit jaar introduceerden ook grote merken Ann Taylor en New York & Co een huurmodel, waarna Express dezelfde weg insloeg.

Relatie retailer en klant versterken

Alle drie de retailers kozen voor technologie- en logistiek platform CaaStle. Ceo Christine Hunsicker: 'Waar Amazon de klant wil bezitten, eigenaar is van de gegevens en de relatie, geeft CaaStle die gegevens door aan retailers. Wij kiezen voor een tegenovergestelde aanpak, we willen de relatie van de winkeliers met hun klanten versterken.'

Lees ook: 'Huren is het nieuwe kopen' (Twinkle 4-2017)