Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil orderpicking automatiseren

2018-10-12
1000562
  • 1:01

Amazon zoekt mogelijkheden om het werk van zogeheten ´orderpickers´, magazijnmedewerkers die bestellingen bij elkaar rapen, te automatiseren.

De e-tailer wil daarom robots in gaan zetten om dat werk uit handen te nemen. Dat melden anonieme bronnen aan The Information. Het bedrijf werkt al veel met robots in zijn logistieke tak, en gaf meermaals aan dat robots de rol van de mens niet over gaat nemen. Het bedrijf gaf enkele weken geleden zelfs aan het minimumloon voor magazijnmedewerkers te verhogen naar 15 dollar per uur. Veel werknemers bij Amazon beschikken echter niet over een gegarandeerd aantal uren waardoor zij eenvoudig vervangen kunnen worden.

Volgens The Information ontwikkelt Amazon op dit moment robots die visueel producten kan herkennen en uit het schap kan halen. Deze producten vervolgen daarna de bekende weg naar de klant.

´Technologie nodig´

In een reactie verklaart Amazon dat het bedrijf altijd op zoek is naar nieuwe technologieën om de ‘workflow te stroomlijnen’. Wel stelt Amazon dat werknemers doorgaans beter zijn in het uitvoeren van verschillende taken dan robots, die zich vaak beperken tot het uitvoeren van één enkele taak. Maar, meldt een woordvoerder: ‘We hebben geavanceerde en geautomatiseerde technologie nodig om aan de wens van onze klant te voldoen. Zo eenvoudig is het.’