Twinkle | Digital Commerce

Decathlon brengt tweedehands verkoop naar online

2018-10-23
1000562
  • 0:49

Duitse consumenten kunnen bij Decathlon vanaf nu online gebruikte sportartikelen opnieuw verkopen. De Franse sportwinkel lanceert daarvoor een nieuwe platform: Second Use.

Het aanbieden en kopen van tweedehands sportspullen was voorheen alleen mogelijk bij de speciale Trocathlon evenementen, de tweedehandsbeurs van de nummer 109 in de Twinkle100. Deze werden echter alleen in de fysieke winkels van de keten gehouden. Online was die mogelijkheid er nog niet.

Tot nu dan. Consumenten met een Decathlon-account kunnen hun gebruikte sportartikelen op het nieuwe platform aanbieden. ‘Zodat de klant op elk gewenst moment online de tweedehands-advertenties kan bekijken en ook hun gebruikte sportartikelen kan verkopen’, aldus projectmanager Alexandra Kaufmann.

Bonnen

De huidige Trocothlon evenementen worden nu ook vaker georganiseerd. Aangezien winkels zelf de timing, duur en het aanbod bepalen. Bij die evenementen ontvangen deelnemers aankoopbonnen voor de opbrengst. Op het online platform geldt de verkoop als privéverkoop.

Lees ook: ‘Mysteryshopper bezoekt Decathlon’ (Twinkle 8 2018)