Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert mkb-shop

2018-09-18
19201080
  • 1:08

Midden- en kleinbedrijven die hun goederen via Amazon verkopen, kunnen dat nu via een aparte portal doen. Op Amazon Storefronts wordt speciaal aandacht gegeven aan producten van aangesloten partijen.

Het gaat hierbij om bijvoorbeeld zelfgemaakte of speciaal ingekochte artikelen van aangesloten bedrijven. Op Storefronts kunnen consumenten daarnaast meer te weten komen over de bedrijven en hun verhalen, bijvoorbeeld door een ingestuurde video.

Amazon Storefronts is beschikbaar in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Nederlandse bedrijven kunnen zich aansluiten bij de Duitse editie van Storefronts. ´We hebben een one stop shopping experience voor klanten gecreëerd die op zoek zijn naar interessante en innovatieve producten van hoge kwaliteit´, stelt Nicholas Denissen, vice president Marketplace Business bij Amazon. ´Twee decennia geleden begonnen we met het uitnodigen van bedrijven om op Amazon te verkopen. Tegenwoordig zijn mkb-bedrijven een belangrijk onderdeel van Amazon´s assortiment.’

Miljoenen partijen

Verkopende partijen op Amazon zijn inmiddels goed voor de helft van alle artikelen die via het platform worden verkocht. Eerder dit jaar deelde de e-commerce gigant voor het eerst cijfers over het aantal aangesloten klein en middelgrote bedrijven die via het platform verkopen. Inmiddels zijn dit miljoenen partijen wereldwijd. In Amerika verkopen ongeveer één miljoen mkb-bedrijven via Amazon. Twintigduizend van hen zouden het afgelopen jaar meer dan één miljoen dollar aan producten via de marktplaats van Amazon hebben verkocht.