Twinkle | Digital Commerce

Picnic plant verdere uitbreiding in Duitsland

2018-07-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Boodschappenbezorger Picnic wil dit jaar nog twee steden toevoegen aan zijn bezorggebied in Duitsland, dat vertelt mede-oprichter van Picnic Duitsland Frederic Knaudt aan het Duitse persbureau DPA.

Om welke steden het gaat, meldt Knaudt niet, wel is duidelijk dat het om twee steden gaat in de regio Noordrijn-Westfalen. De online boodschappendienst bezorgt daar al in de stad Neuss en gemeenten Kaarst, Meerbusch en delen van Dusseldorf.

Meer steden

Eerder al gaf Knaudt aan dat Picnic volgend jaar in twintig Duitse steden actief wil zijn. Op dit moment is Picnic in al zijn markten in bijna vijftig steden actief. Aan het einde van het jaar moeten dat er bijna zeventig zijn. Dat vertelde mede-oprichter Michiel Muller eerder aan het FD.

Grens

Door de groei van Picnic - ongeveer 50.000 huishoudens staan op de wachtlijst - is het bedrijf naarstig op zoek naar personeel: zo'n duizend runners en orderpickers. Aan het FD gaf Muller eerder aan dat die zoektocht niet altijd even makkelijk is. 'Er zit een menselijke grens aan de groei.'