Twinkle | Digital Commerce

'Picnic volgend jaar in 20 Duitse steden actief'

2018-06-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Boodschappenbezorgdienst Picnic is voornemens om volgend jaar in twintig Duitse steden actief te zijn. Dat meldt de baas van Picnic Duitsland: Frederic Knaudt.

Picnic startte dit jaar voor het eerst met zijn dienst bij onze oosterburen. In de regio rondom Düsseldorf in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn sinds enkele maanden de herkenbare elektrische wagentjes te vinden. Daar moeten de komende maanden 'een of twee' steden bijkomen. In 2019 wil Picnic in twintig steden in de regio Noordrijn-Westfalen actief zijn, aldus Knaudt.

Geweldige kans

Het bedrijf is sinds maart actief in Duitsland. 'Duitsland is voor ons een geweldige kans en we kijken ernaar uit om ook Duitse huishoudens blij te maken met onze service', zei mede-oprichter Michiel Muller destijds over de lancering in Duitsland.

Wachtlijst

In Nederland is het succes van Picnic inmiddels goed merkbaar. Zo is de bezorger van boodschappen inmiddels in Noord-Brabant actief en maken 150.000 huishoudens gebruik van de dienst. Vorig jaar was dit nog de helft. Nog eens 50.000 consumenten staan op de wachtlijst.