Twinkle | Digital Commerce

'8 op de 10 Nederlanders koopt online'

2018-07-02
1000562
  • [onderzoek]
  • 0:59

Van alle landen in Europa behoren Nederlanders tot de actiefste online shoppers. Dat blijkt uit het European Ecommerce Report 2018.

Samen met Zwitserland is Nederland koploper in het percentage online kopers. 82 procent van de Nederlanders kocht in de afgelopen twaalf maanden wel iets online. Bijna alle Nederlanders zijn in die periode actief geweest op het internet. Inwoners van Montenegro zijn de minst actieve shoppers. Nog geen 20 procent van de Montenegrijnen kocht in een jaar tijd iets online.

Cross-border

Macedonie en Portugal delen de koppositie in het percentage cross-border bestedingen. Bij deze landen wordt 85 procent van de online aankopen gedaan bij een buitenlandse webwinkel. In Nederland is dat percentage 36 procent.

Thuiswinkel Markt Monitor

De Nederlandse e-commerce is dit jaar naar verwachting goed voor 26,3 miljard euro. Dat bleek eerder dit jaar ook al uit de Thuiswinkel Markt Monitor, die brancheorganisatie Thuiswinkel.org in samenwerking met PostNL en GfK heeft samengesteld. Dit zou een groeipercentage betekenen van 17 procent. Dit was vorig jaar nog 13 procent. In 2016 was dat percentage nog 23 procent.

Het rapport is terug te vinden via deze link. Een light-versie is ook beschikbaar.