Twinkle | Digital Commerce

Van der Valk stapt in maaltijdbezorging

2018-06-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Van der Valk ziet brood in maaltijdbezorging. Vandaag start de hotelketen op proefbasis met het thuisleveren van opwarmmaaltijden in de omgeving van Apeldoorn.

Hotel Apeldoorn-de Cantharel is de eerste vestiging die een bezorgdienst op touw zet. Dat gebeurt onder de aparte formule 'Valk Vers', die via zijn website 'sterke' en 'lichte' maaltijden aanbiedt. Prijzen variëren van 4,50 tot aan 9,50 euro. De maaltijden komen niet rechtstreeks van de Van der Valk-kaart; de appelcompôte is wél vertegenwoordigd, maar zonder de beroemde kers.

Bezorging

Valk Vers vervoert orders met bakfietsen en elektrische auto's. De bezorgkosten variëren van 2,95 tot 4,95, zonder besteldrempel; deze maand is bezorging nog gratis. Wie zijn opwarmmaaltijd nog dezelfde dag tussen 16:00 en 17:30 wil ontvangen, kan tot 15:00 bestellen. Hongerige consumenten die later op de avond bestellen, ontvangen hun maaltijd zo gauw mogelijk. Er kan tot aan een week vooruitbesteld worden; de dienst bezorgt in het weekend alleen op zaterdagochtend.

Lokale producten

Het initiatief is afkomstig van Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan, die een jaar geleden een verswinkel in Ugchelen startte. Daar worden dagelijks verse maaltijden bereid met lokale producten. Het is de bedoeling dat de hotelketen zijn bezorgdienst op termijn ook op grotere schaal aanbiedt. Zeeuw van der Laan hoopt met Valk Vers 'een gebrek aan variatie in het bestaande aanbod van bezorgmaaltijden op te vullen'.