Twinkle | Digital Commerce

Vers speciaalbier

2018-06-29
1000562
  • [interview]
  • 1:23

De specials onder de speciaalbieren op fust zijn online en zonder minimumafname door horecaondernemers te bestellen op Brewfinder. ‘De kortste weg van ketel tot kraan.’

‘Een one-stop-shop met een wekelijks wisselend aanbod unieke, superverse en exclusieve speciaalbieren op fust’, zo omschrijft Joris Knaapen, chief Brewfinder, zijn webshop. ‘Veel brouwers maken naast hun reguliere assortiment speciaalbieren nog een selectie specials - denk aan samenwerkingen met andere brouwers, limited editions en andere bieren waarvan maar één batch wordt gebrouwen. Ik bied hen een podium. Bovendien was er voor horecaondernemers nog geen plek waar je deze bieren eenvoudig online en zonder minimumafname kunt bestellen.’ Brewfinder verbindt die twee behoeften, aldus de chief. Het betreft naar zijn zeggen zeldzame binnen- en buitenlandse bieren die eenmalig gebrouwen worden en nergens anders in Nederland te koop zijn. Bestellingen zijn mogelijk vanaf één fust.

‘We bieden eerst één of twee weken een bier aan, halen orders binnen en daarna vult de brouwer de fusten. Dat betekent supervers bier’, zegt Knaapen. Klanten krijgen tussen bestelling en moment van aflevering regelmatig updates over de status van hun bier: als het brouwen begonnen is en wanneer het de tijd krijgt om te rijpen bijvoorbeeld. Voor de distributie wordt samengewerkt met een vervoersbedrijf dat de fusten naar het magazijn van Brewfinder vervoert, en vooralsnog met een koerier van DPD die ze vervolgens bij de klanten bezorgt. Bezorgkosten bedragen € 7,50 per fust. Grootste uitdaging is volgens de bierwinkelier het maken van een kwalitatief hoogstaande selectie bieren in een gevarieerde mix, rekening houdend met onder meer brouwplanningen van de brouwers. ‘Het is een puzzel, maar cruciaal om te zorgen dat horecaondernemers onderscheidend kunnen zijn’, aldus Knaapen. Voorlopig richt zijn bedrijf zich op groei in Nederland.