Twinkle | Digital Commerce

Coca-Cola, Albert Heijn en Samsung testen bestelscherm in winkel

2018-06-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:33

Met een pilot in Nederland slaan Coca-Cola, Albert Heijn en Samsung de handen ineen om consumenten de mogelijkheid te geven in de winkel producten te bestellen en thuis te laten leveren.

De proef betreft een digitaal scherm in de vestiging in Hoofddorp, waar klanten producten van Coca-Cola kunnen selecteren en kosteloos naar hun huisadres laten sturen via Albert Heijns mobiele applicatie Appie. Het filiaal is vorige maand heropend en daarbij voorzien van allerlei technische snufjes, waaronder elektronische schapkaartjes. De pilot loopt vier maanden, waarna de resultaten geëvalueerd worden.

Vuurproef

Bezoekers van de winkel krijgen via het beeldscherm, naast een online besteloptie, ook recepten van Coca-Cola voor mocktails en maken kans op kortingen bij een digitaal 'rad van fortuin'. De pilot betekent voor Samsung eveneens de vuurproef van zijn Tizen-systeem, waarop het digitale scherm draait.

Niet meer sjouwen

'Uit ons onderzoek bleek dat er onder het winkelpubliek potentie ligt in het aanbieden van grote, omvangrijke multi-packs, die doorgaans zwaar zijn om te dragen', zegt Marc van Venrooij, senior manager online bij Coca-Cola European Partners Netherlands, tegen IGD RetailAnalysis. 'We hebben met Albert Heijn en Samsung samengewerkt aan de ontwikkeling van een innovatieve oplossing waarbij shoppers grote pakketformaten kunnen bestellen bij het fysieke verkooppunt en ze gratis direct bij de voordeur kunnen afleveren. Tot nu toe waren de reacties van klanten uiterst positief. '

Naast het verlichten van de draaglast van zware boodschappen kan een dergelijke toepassing ook betekenen dat supermarkten kunnen toewerken naar het terugbrengen van het aantal SKU's: wat niet beschikbaar is, is ter plekke bestelbaar.

Coca-Cola en Albert Heijn

Voor Coca-Cola en Albert Heijn blijft het niet bij deze pilot: de twee werken tegelijkertijd samen in een test met slimme deursloten, eveneens een toepassing die van pas komt bij online orders.