Twinkle | Digital Commerce

Webshop bezorgt worstenbroodje in de brievenbus

2017-07-19
1498842
  • 1:01

Brabanders die buiten hun provincie zijn verhuisd hoeven niet meer te smachten naar een typisch Brabants worstenbroodje. De gelijknamige webwinkel van bakker Gert-Jan van der Heijden bezorgt de online bestelde lekkernijen in de brievenbus.

De broodjes zijn speciaal voor Brabantse ‘expats’, vertelt Van der Heijden aan Omroep Brabant. ‘Het idee spookt al jaren door mijn hoofd. Want als je Brabantse roots hebt en buiten de provincie woont, ga je de worstenbroodjes op den duur toch missen. Nederlanders nemen immers ook drop en hagelslag mee naar het buitenland?’

Risicovolle steden

De bakker maakt onderscheid tussen steden en het platteland in zijn verpakkingen. Voor de steden zijn de broodjes per vijf te bestellen, ‘want je loopt de kans dat het pakje anders half uit de brievenbus hangt en dat willen we in de stad niet.’ Het minder risicovolle platteland krijgt pakjes van acht stuks in de bus.

Elke week op de bus

De orders worden elke week op donderdagavond via de Primera verzonden. Dan zijn de artikelen in het weekend in huis, is het idee. Daarna zijn zij twaalf tot veertien dagen houdbaar.