Twinkle | Digital Commerce

Ook JD.com levert in auto

2018-05-28
1000562
  • 1:26

In navolging van Amazon heeft nu ook de Chinese e-tailer JD.com een dienst gelanceerd waarmee consumenten pakketjes in de kofferbak kunnen laten bezorgen.

Het Chinese bedrijf brengt de pakketjes in samenwerking met NIO, een bedrijf dat electrische auto's maakt. Auto-eigenaren die de pakketten in de kofferbak geleverd willen, hoeven hun auto daarvoor alleen thuis, op het werk of op andere openbare plekken te parkeren.

Personal Digital Assistant

Op het moment dat een consument kiest voor de In-Car-Delivery, wordt de auto van de klant automatisch gelokaliseerd. Hierop kan het personeel van JD.com middels een Personal Digital Assistant het pakketje in de auto plaatsen.

Veilig

'De dienst voegt een nieuwe geschikte optie toe voor consumenten met auto's die niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk leveringen te ontvangen', verklaart Bing Fu van JD Logistics, JD.com's logistieke tak. 'Stel je voor dat je hard aan het werk bent, wetende dat je bestellingen al klaar liggen in je auto. Je kunt er gerust op zijn dat, ook als je niet thuis bent, je orders veilig in je kofferbak zijn opgeslagen.'

Shoppen vanuit je auto

Eind maart kondigde JD.com al een samenwerking aan met een autofabrikant voor de integratie van zijn smart home platform Alpha in het besturingssysteem van de Geely Boyue SUV, een Chinese auto. Het platform zorgt ervoor dat bestuurders onder andere producten kunnen aanschaffen, terwijl ze nog in de auto zitten.

Amazon Key

Naast JD.com kondigde Amazon eerder dit jaar de komst van een In-Car-Delivery ten behoeve van zijn Amazon Prime-dienst aan. De dienst, onderdeel van het Amazon Key-programma, zorgt ervoor dat pakketten in de auto worden bezorgd bij consumenten die over een auto beschikken. Die auto's moeten wel de software van de Amazon Key-applicatie ondersteunen. De dienst is in 37 steden in Amerika beschikbaar.