Twinkle | Digital Commerce

Turkse super Sahan start online verkoop

2018-05-22
1066600
  • [nieuws]
  • 0:53

Turkse supermarktformule Sahan biedt sinds deze maand een thuisbezorgservice voor boodschappen voor inwoners van Rotterdam en omgeving.

Sahan noemt zich 'de eerste allochtone supermarktketen met een webshop die boodschappen bezorgt', aldus Distrifood. De keten heeft zes vestigingen, van waaruit de orders bezorgd worden: vijf in Rotterdam, één in Waalwijk. Volgens mede-eigenaar Zeki Sahan wil het bedrijf het bezorggebied in de toekomst uitbreiden, bijvoorbeeld naar Den Haag.

Helft van winkelassortiment

Voor de thuisbezorgdienst heeft Sahan ook een mobiele applicatie ontwikkeld. Wie vóór 12:00 bestelt, heeft de boodschappen nog dezelfde dag in huis. Ter introductie levert de Turkse super de komende drie maanden gratis; daarna bedragen de bezorgkosten tussen de 4,95 en 7,95 euro. Het winkelassortiment telt rond de 13.000 food- en nearfood-artikelen; ongeveer de helft daarvan is online bestelbaar.

Groothandel

Naast een supermarktketen exploiteert Sahan ook een horecagroothandel en een eigen vleesfabriek, gevestigd in België. Op de aparte website van de groothandel staat inmiddels ook een winkelmandje.