Twinkle | Digital Commerce

Bookspot investeert in Blendle

2018-05-15
1286723
  • [nieuws]
  • 0:59

Tegelijk met de Deense investeerder Morten Strunge steekt BookSpot groeigeld in Blendle. Met vier miljoen euro nieuw kapitaal kan de online kiosk onder meer zijn marketingafdeling verder uitbreiden.

De miljoeneninvestering komt voor Blendle op een gunstig moment: eind 2016 schreef het bedrijf rode cijfers, aldus het FD. De resultaten van afgelopen jaar zijn nog niet bekend, maar volgens het jaarverslag zou de continuïteit van Blendle zonder investering op losse schroeven komen te staan.

Online boekwinkel

BookSpot, dat sinds 2014 toebehoort aan Novamedia en tot voor kort bekendstond onder de naam eci, is verantwoordelijk voor drie van de vier geïnvesteerde miljoenen. Twee jaar geleden onderging BookSpot een metamorfose, waarbij het zich herpositioneerde van postorderbedrijf naar 'online boekwinkel'. Moederbedrijf Novamedia beschikt over uitgebreide kennis van de Nederlandse markt op marketinggebied, die Blendle goed kan gebruiken.

Investeren

De huidige investeringsronde is de derde voor Blendle; eerder staken de New York Times, Axel Springer, Nikkei en INKEF Capital groeigeld in het bedrijf. Dit jaar verscheen ook luisterdienst Blendle Audio; een deel van de nieuwe investering zal daaraan besteed worden.