Twinkle | Digital Commerce

Webshop (ver)kopen?

2018-05-14
1000562
  • [interview]
  • 1:23

Webwinkelmakelaar.com is een nieuw platform waarop mkb-webshops te koop staan. Bedoeld voor ondernemers die van hun webshop af willen, of die juist een bestaande webwinkel zoeken om zonder opstartproblemen online te kunnen beginnen.

Mariko Naber is oprichter/eigenaar van Webwinkelmakelaar. Ze runt het platform samen met haar man Mark Naber. ‘Toen we zelf een dienstverlenende partij zochten bij de verkoop van onze webshop Applepiepieces, kwamen we terecht in Gouden Gids-achtige praktijken waarbij je voor veel geld een ouderwetse advertentie krijgt, of een vermelding waarbij je als nummer wegvalt in een onoverzichtelijke lijst’, verklaart ze de oprichting van de online webshopmakelaardij. Daarnaast bleken specialisten in bedrijfsverkoop volgens Naber duur en niet competent in relevante webshopspecificaties als bezoekersaantallen en Google rankings. ‘Op ons platform kan een eigenaar zijn webshop te koop aanbieden met een zeer volledig profiel. Waar nodig adviseren we bij de opzet daarvan. Als aanbieder ben je bij ons niet nummer zoveel, maar heb je een volwaardige plek met aandacht.’ Innovatief is het volledige profiel en het feit dat ze toegespitst zijn op mkb-webshops, aldus Naber. De verkoper kan kiezen voor een basic of een royal abonnement, waarbij zijn shop drie maanden een eigen profielpagina heeft op Webwinkelmakelaar.com.

Het verdienmodel van Webwinkelmakelaar zit momenteel in de marge op het abonnement. In de toekomst gaan de eigenaren zich ook richten op affiliate partners en wellicht een deel aanvullend advies. Voor marketingdoeleinden adverteert Naber op social media en maakt ze gebruik van hun eigen netwerk. ‘De focus ligt de komende maanden op het kwalitatief vullen van het aanbod en de juiste traffic genereren. Dat is meteen ook de grootste uitdaging.’ Er zijn plannen om een samenwerking aan te gaan met partijen die het platform kunnen aanvullen; bijvoorbeeld met financiële en juridische hulp.