Twinkle | Digital Commerce

Ceo Casper Meijer verlaat Blokker

2018-04-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Casper Meijer stopt als ceo van Blokker. Hij vervolgt zijn loopbaan buiten de retailketen met ingang van juli, zo maakt het bedrijf vanmorgen bekend.

Meijer blijft tot zijn vertrek als ceo bij zowel Blokker als Blokker Holding actief. De topman besluit zijn carrière elders te vervolgen 'op basis van uiteenlopende verwachtingen tussen de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en hemzelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten'.

Minder formules, meer online

Onder leiding van Meijer startte Blokker vorig jaar met een 'afslankstrategie', waarbij formules Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage gezet werden. Tegelijkertijd verscherpte de focus op  Nextail; kortgeleden maakte Blokker bekend na de zomer bij zijn e-commerce organisatie in te trekken en het concern weer in te lijven.

'Sinds de strategiewijziging maakt Blokker een positieve ontwikkeling door ten aanzien van bezoekersaantallen, conversie, omzet, POS marge en klantwaardering', aldus het bedrijf vanmorgen.

Het is nog onbekend waar Meijer zijn loopbaan vervolgt; Michiel Witteveen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, neemt vanaf 1 juli de functie van ceo waar.

Ook ceo België-Luxemburg weg

Voor Blokker lijkt het niet alleen te blijven bij het vertrek van Meijer; Bernd Bosch, ceo bij Blokker België-Luxemburg, zou aan RetailDetail bevestigd hebben gisteren ook zijn functie te hebben neergelegd.