Twinkle | Digital Commerce

Bloomon bezorgt 'les fleurs' in Frankrijk

2018-04-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Bloemenbezorger bloomon breidt zijn bezorggebied uit naar zes landen. Vanaf nu brengt de service ook boeketten naar Frankrijk.

Bloomon start de dienst na een geslaagde proef in enkele Franse steden. Voor de bloemenbezorger is een expansie naar Frankrijk een logische stap; meer dan 50 procent van de bloemen die in Frankrijk worden verkocht, komt uit Nederland. Het online bestellen van boeketten is echter nog niet zo bekend bij de Fransen. Slechts 2 procent van de totale bloemenverkoop gebeurt daar online. 

'Oog voor kwaliteit en stijl'

'Dankzij onze korte productieketen kunnen wij het verschil maken met bloemen die dagen verser zijn dan de Franse consument gewend is. Daarnaast staan de Fransen bekend om hun oog voor kwaliteit en stijl. Onze moderne en stijlvolle boeketten met bijzondere seizoensbloemen zijn geïnspireerd door de laatste lifestyletrends en matchen dan ook perfect bij de Franse voorliefde voor mode en design', aldus Patrick Hurenkamp, ceo van bloomon.

Groeigeld

En zo voegt de bloemenbezorger weer een land toe aan zijn Europese portfolio. Na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, België en thuisland Nederland. Het bedrijf haalde eind 2016 21,4 miljoen groeigeld op in een investeringsronde. De dienst gebruikt het geld voor een verbetering van de IT-systemen en meer keuze uit bezorgmomenten voor de consument.