Twinkle | Digital Commerce

American Apparel heropent webshop

2018-04-26
992558
  • [nieuws]
  • 0:57

Ook voor Nederlandse consumenten is de webshop van American Apparel vanaf deze week weer toegankelijk. De moderetailer, die tot twee keer toe failliet ging, keert vooralsnog online only terug.

De comeback was al in augustus aangekondigd; deze week is het dan zover. Het assortiment van de heropende webshop bevat voornamelijk basics.

Oneerbiedige aard

'We koesteren een diepe liefde voor onze Europese klanten', aldus Sabrina Weber, directeur van Brand Marketing. 'Zij houden echt van het gevoel voor humor en de oneerbiedige aard van het merk en kennen ook de kwaliteit en de tijdloze stijlen die we aanbieden en ze missen die stukken in hun kasten.'

Kopjes onder

American Apparel ging zowel in oktober 2015 als in november 2016 failliet. Beide keren ging het om een zogenaamd 'gecontroleerd' Chapter 11-faillissement. Het modebedrijf telde in ons land twee winkels in Amsterdam, die na het tweede faillissement permanent sloten. Kort daarna kocht het Canadese kledingbedrijf Gildan de merkrechten op en probeert American Apparel sindsdien opnieuw in de markt te zetten.