Twinkle | Digital Commerce

Overgenomen American Apparel heropent webshop

2017-08-10
1270712
  • [nieuws]
  • 1:04

Modeketen American Apparel maakt een online comeback: binnen enkele weken heropent de retailer zijn webshop, die eind vorig jaar tegelijk met de fysieke winkels in Europa de deuren moest sluiten wegens een faillissement.

Gildan Activewear, een Canadese verkoper van t-shirts, kocht in februari alle merkrechten van American Appel en verklaarde destijds de winkels en webshop niet te willen aanhouden. Onlangs gaf ceo Glenn Chamandy op een persconferentie echter aan de webshop van het modemerk nieuw leven in te blazen, op korte termijn.

Heropening

In de Verenigde Staten is de webshop in de lucht; orders kunnen volgens de bezorgvoorwaarden landelijk geleverd worden. 'We're back - to basics', kopt de website, waar momenteel onbedrukte kledingstukken te koop zijn. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen Nederlandse consumenten binnenkort ook weer online bestellen.

Niet langer 'made in USA'

American Apparel bedong tijdens de overname dat de kledingproductie niet uit de Verenigde Staten zou verdwijnen; dat verzoek deels lijkt gesneuveld, gezien Gildan zijn mondiale productienetwerk inzet voor de kledingstukken. Om toch een 'Amerikaanse' tint in het assortiment te houden, besteedt het nieuwe moederbedrijf een deel van de productie uit aan een fabrikant in eigen land.