Twinkle | Digital Commerce

Samsung-koelkast laat consument online bestellen bij Albert Heijn

2018-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Met de nieuwe lijn slimme koelkasten van Samsung kunnen consumenten binnenkort online boodschappen bestellen bij Albert Heijn. Staan ze al in de supermarkt, dan biedt een ingebouwde camera een kijkje in de koelkast op afstand.

De retailers presenteerden hun samenwerking gisteren op het Samsung Sales Event, meldt Emerce. Showmodellen van de nieuwe koelers bevatten camera's en beeldschermen, zodat consumenten via applicaties straks direct kunnen bestellen. Albert Heijn's Appie is daar één van, maar Samsung zou ook gesprekken met onder meer Jumbo voeren.

Pratende apparaten

De ontwikkeling van slimme koelkasten startte in de Verenigde Staten, waar Amazon spraakassistent Alexa in een toenemend aantal huishoudelijke apparaten verwerkt middels diverse partnerschappen, waaronder met LG. Ook de fysieke Dash-bestelknop moet het de consument gemakkelijk maken snel online te bestellen wanneer voorraad- of verse boodschappen nodig zijn.

Snel bestellen

Ook Albert Heijn hoopt zijn klanten tot bestellen te bewegen via uitbreiding van Appies eigenschappen: zo voegde de supermarkt in oktober Apples spraakassistent Siri toe aan zijn applicatie, zodat iPhone-gebruikers met stemcommando's boodschappen kunnen bestellen.

Lees ook: 'Hoe help je de consument aan een slimmer huis?' (29-01-'18)