Twinkle | Digital Commerce

Op=Op Voordeelshop stapt in telefonie via Kijkshop

2018-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Op=Op Voordeelshop neemt het telecom-assortiment van Kijkshop over. Binnen enkele weken verschijnen mobiele telefoons en toebehoren zowel in het online als offline assortiment van de discounter in A-merken.

Na de drogisterij-, wasmiddelen- en schoonmaakartikelenbranche hoopt het bedrijf nu de telecom-markt op te schudden. Volgens directeur Vincent Alkema trekt Op=Op Voordeelshop daarmee een nieuwe klantgroep aan: 'Hieronder zijn veel oud-klanten van Kijkshop, die op zoek op zijn naar een winkelalternatief voor hun telecom-aankopen.'

Online bieden op Kijkshop-assortiment

Met de overdacht van het telecom-assortiment aan de discountketen is alvast een deel van de Kijkshop-erfenis ondergebracht. Sinds het faillissement eind januari is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van winkels en personeelsleden; morgen is de laatste dag dat er online geboden kan worden op de inboedel van de keten. De voormalige eigenaars van de keten hebben de focus al langere tijd verlegd naar het nieuwe KijkBijMij.

Omnichannel Op=Op

Op=Op Voordeelshop manifesteerde zich tot voor kort voornamelijk in de winkelstraat: met inmiddels 148 filialen is de discounter landelijk actief. In september 2016 openden ook online de deuren. 'Een platform voor een webshop moet je goed neerzetten. Retailers denken daar nogal makkelijk over, maar vergis je niet: het starten van een winkel is vaak makkelijker dan een webshop', aldus e-commerce manager Dion Fokkema destijds tegen Twinkle.