Twinkle | Digital Commerce

Amazon integreert Alexa in slimme koelkast

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

De stem van Amazons Alexa klinkt vanaf nu ook uit een nieuw type koelkast dat LG gisteren presenteerde op een evenement in de VS. De slimme koelkast is uitgerust met een scherm waarmee consumenten functies kunnen inregelen en Alexa hun boodschappen opgeven.

De uitvinding komt voort uit het partnerschap dat producent LG heeft gesloten met Amazon. De bedrijven beloven met de koelkast een 'full Alexa experience'. De koelkast waartegen gebruikers kunnen praten en bestellen, behoort tot een nieuwe generatie intelligente producten; voorgangers bevatten de Dash-bestelknop van Amazon.

Als het aan Amazon en Google ligt, converseren we over een tijdje met ons meubilair, onze vervoersmiddelen en andere elementen uit de omgeving. Afgelopen zomer breidde Amazon zijn spraakherkenningssysteem Alexa uit: consumenten konden vanaf toen miljoenen producten online bestellen met Amazons virtuele assistent Echo.

Trend voor 2017
Zowel Amazon, Google als Apple hebben de afgelopen tijd spraakgestuurde apparaten op de markt gebracht. Techcrunch signaleert daarmee een trend voor 2017. Na machine learning en virtual reality (VR) als trends in 2016, zou spraakbesturing dit jaar een hoge vlucht nemen.