Twinkle | Digital Commerce

Mountox.com: online platform voor elektrische auto's

2018-03-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Vandaag is online autoplatform Mountox.com gelanceerd. De site is naar eigen zeggen 'het grootste online platform voor elektrische auto's'.

Het platform is opgericht door de broers Maurice(20) en Roel(22) van der Ende en speelt in op de verwachting dat in 2025 90 procent van de verkochte auto's elektrisch is.

Op de pagina kunnen consumenten elektrische auto's bekijken, vergelijken en aanschaffen bij aangesloten dealers. Daarnaast kunnen ze de besparing van elektrisch rijden berekenen. 

Totale plaatje

De broers kwamen op het idee van het platform nadat hun ouders een elektrische auto wilden aanschaffen. 'Er was gewoon niemand die het totale plaatje en de besparing van elektrisch rijden liet zien. Het enige dat er was, waren talloze net niet-sites', vertelt Roel van der Ende.

Rekenmodel

De broers gingen vervolgens zelf aan de slag met een eigen platform. Hiervoor bedachten zij een complex rekenmodel om besparing met elektrisch rijden exact uit te kunnen rekenen. 'Het is in Nederland het enige platform waarbij iedereen in drie stappen eenvoudig zijn of haar besparing met elektrisch rijden kan berekenen'.

Op dit moment zijn twaalf dealers bij het platform aangesloten.