Twinkle | Digital Commerce

Mollie adopteert klanten Paycheckout in 'verzadigde betaalmarkt'

2018-03-06
1000517
  • 1:02

Betaalprovider Mollie neemt het klantenbestand van Paycheckout over, dat de stekker uit zijn activiteiten trekt in een online betaallandschap waar in hoog tempo opgeschaald wordt in aanloop naar PSD2.

'De markt raakt steeds meer verzadigd', concludeert Mollie, dat de overname van het klantenbestand van zijn voormalig concurrent beschouwt als een mooie stap om te blijven groeien en om de consolidatie op de betaalmarkt bij te benen. De payment service provider voegt de nieuwe klanten toe aan zijn bestand van 42.000 actieve gebruikers.

Nieuwe vereisten

De naderende PSD2-wetgeving, die in veel Europese landen inmiddels van kracht is, legt het vuur aan de schenen van psp's van klein formaat. 'Om te kunnen voldoen aan de nieuwe vereisten dienen betaalinstellingen te investeren in innovatie, security en compliance, en daarmee in zichzelf. Voor Paycheckout waren deze investeringen bedrijfseconomisch niet verantwoord', melden de betaalproviders.

Paycheckout, dat startte in 2014, draagt daarom het stokje over. 'Mollie snapt als geen ander dat continuïteit belangrijk is wanneer je een bedrijf runt en betalingen zijn een belangrijk onderdeel daarvan. Daarom zorgen wij ervoor dat de overgang soepel zal verlopen.'