Twinkle | Digital Commerce

Retourverwerker BuyBay ontvangt 2 miljoen subsidie

2018-03-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

BuyBay, het bedrijf dat retourbestellingen verwerkt, heeft van het programma 'Horizon 2020' van de Europese Commissie twee miljoen euro subsidie ontvangen. Horizon 2020 is een programma van de commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren.

Buybay wil met de financiële injectie haar activiteiten op het gebied van retourverwerking verder uitbreiden in Europa.

Het bedrijf gaat onder meer investeren in nieuwe partnerconcepten. 'We zijn erg trots dat we door de Europese Commissie worden beschouwd als één van de bedrijven met de meest innovatieve en potentiële concepten op het gebied van logistiek', vertelt Thijs Bosgoed, managing director BuyBay in een reactie. 

Retourmarkt openbreken

BuyBay, een tech bedrijf dat retailers en e-tailers, fabrikanten en distributeurs helpt hun retourproducten te verwerken en te verkopen aan nieuwe consumenten, wil de Europese retourmarkt openbreken met als doel verminderde verspilling van producten. 

Europees onderzoek en innovatie

Horizon 2020 is een programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren, onder meer op het gebied van klimaatverandering, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie. In de periode 2014-2020 stelt de commissie ongeveer tachtig miljard euro beschikbaar.