Twinkle | Digital Commerce

Brandfield verdriedubbelt op fysiek vlak

2018-03-28
1024575
  • [nieuws]
  • 1:06

Brandfield neemt horlogeverkoper Watch! over; dat brengt het aantal fysieke vestigingen van de formule die handelt in style items op zes. Ook de webshop van Watch! komt in handen van Brandfield.

De winkels van Watch! bevinden zich in Breda, Eindhoven, Maastricht en Nijmegen; Brandfield runde al stenen winkels in Groningen en Amsterdam. In die regio's steeg de online omzet met zo'n vijftien procent, aldus oprichter Sebastian Monteban. De vier nieuwe vestigingen moeten de omzet van dit jaar ophogen met dertig procent naar 21 miljoen euro.

Vertrouwen winnen

'Online heeft het heden en de toekomst, maar je wint als bedrijf het vertrouwen van de consument met een fysieke omgeving', zegt het bedrijf in een persbericht. 'Daar vindt een stuk beleving plaats dat je online simpelweg niet kunt bieden.'

Online en fysieke groei

Het FD wees Brandfield eind 2016 aan als één van de snelste Nederlandse groeiers. Het bedrijf, van origine een internetspeler, begon met fysieke verkoop in thuishaven Groningen in 2013; een jaar geleden opende een tweede filiaal in Amsterdam. Naast uitbreiding op het fysieke vlak zet het bedrijf eveneens in op verkoop via online platforms: momenteel staan diverse collecties op wehkamp, Zalando en Amazon.