Twinkle | Digital Commerce

‘Apple Pay binnenkort beschikbaar in Nederland’

2017-10-05
179101

Apple Pay lijkt binnenkort zijn entree in Nederland te maken. Dat betekent dat consumenten in ons land straks met hun vingerafdruk kunnen betalen in apps en fysieke winkels. De eerste Nederlandse ondernemingen zijn opgenomen in Apple’s betaallijst.

Apple Pay is gekoppeld aan Touch ID op de iPhone en nieuwste iPads. Daardoor is biometrisch betalen op mobiele apparaten in fysieke winkels mogelijk. Een tipgever van nieuwssite iCulture vond een Apple Pay-badge bij een vestiging van Marqt en McDonalds in Amsterdam.

Meer Europese landen
Apple Pay werd in september 2014 gelanceerd voor consumenten in de Verenigde Staten. Afgelopen zomer werd hier Groot-Brittannië als eerste Europese land aan toegevoegd. Apple lijkt het gebruik van Pay nu uit te willen breiden; het bedrijf heeft volgens iCulture de landen Australië, Nederland, Duitsland, Finland, Tsjechië en Polen op de lijst gezet.

Nederland is er klaar voor
Nederland is de afgelopen maanden voorbereid op de introductie van contactloos betalen. Pinterminals in winkels en horeca zijn uitgerust met near field communication (nfc) om contactloos afrekenen via pinpassen van onder andere Abn Amro mogelijk te maken. Apple Pay kan hier aan gekoppeld worden.

Adyen ziet potentie
Betaalbedrijf Adyen biedt sinds de introductie van Apple Pay in de VS, Amerikaanse klanten de mogelijkheid om Pay te gebruiken bij online betalingen via een mobiel apparaat, in een mobiele app of bij de kassa in een fysieke winkel. De Nederlandse onderneming ziet veel potentie in de betaalfunctionaliteit.

Lees ook:
Lancering Android Pay laat op zich wachten (28-8-2015)