Twinkle | Digital Commerce

Jd.com gaat orders verwerken voor derden

2017-05-28
23651330
  • [nieuws]
  • 1:02

Jd.com creëert een aparte logistieke tak om de afhandeling van online orders voor de webwinkels van derden te verwerken. JD Logistics biedt een logistiek pakket met daarin services in opslag, transport, bezorging en after sales.

Jd.com, China’s grootste online retailer, handelt de verwerking van zijn digitale orders en de bezorging daarvan al een tijdje zelf af. Nu wil het bedrijf dit in een aparte bedrijfstak ook faciliteren voor externe partijen. Dit hoeven niet per se webwinkels te zijn.

Technologie meer centraal
‘Het is een grote stap in onze visie om technologie meer centraal te stellen in onze activiteiten in de komende twaalf jaar’, zegt ceo Richard Liu volgens Techcrunch. Liu geeft aan dat JD Logistics aan de hand van de data uit elke stap binnen het e-commerce proces het potentieel van e-commerce logistiek kan herdefiniëren.

Amazon’s vloot
Jd.com volgt de voetsporen van Amazon, dat al enige tijd de volledige supply chain in eigen beheer heeft. De Amerikaan introduceerde vorig jaar zelfs zijn eigen vloot, Prime Air genaamd. Jd.com-concurrent Alibaba is bezig met een eigen bezorgnetwerk, maar leunt nu nog vooral op externe koeriersbedrijven.