Twinkle | Digital Commerce

JD.com investeert twee miljard in logistiek

2018-01-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Chinese e-tailer JD.com, na Alibaba de grootste van China, maakt bekend twee miljard dollar te willen investeren in zijn logistieke divisie. Het bedrijf breidt met de investering zijn logistieke netwerk wereldwijd uit.

De e-commerce gigant wil concurrent Alibaba niet achterblijven, meldt Reuters. Alibaba gaf eerder aan ongeveer 15 miljard dollar te investeren in een wereldwijd logistiek netwerk. Beide bedrijven willen hun logistieke afdelingen uitbreiden en hun rendabiliteit vergroten door hun diensten onder meer aan derden te bieden.

Samenwerking

JD.com werkt met Walmart onder meer op het gebied van logistiek samen. Eerder investeerde de Amerikaanse retailer in het Chinese platform New Dada, dat onder meer via de app van JD.com werkt. Ook vergrootte Walmart zijn aandeel in het bedrijf. 

Logistieke tak

Eerder vorig jaar startte JD.com een aparte logistieke tak om orders voor de webshops van derden af te handelen. Ook is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een drone die pakketten van duizend kilo moeten vervoeren. De e-tailer wil daarmee de lange afstanden over het Chinese land overbruggen.