Twinkle | Digital Commerce

JD.com ontwikkelt drones met draagkracht van een ton

2017-05-23
25081410
  • 0:55

JD.com werkt aan drones die pakketten van duizend kilo kunnen vervoeren. China's grootste online retailer ontwerpt ze om zware lasten over lange afstanden te transporteren en zo zijn logistieke verbindingen in China te verstevigen.

Het bedrijf kondigt aan het grootste drone-netwerk van China te lanceren. JD.com sloot daarvoor een overeenkomst met de noordelijke provincie Shaanxi. De e-retailer is van plan op die wijze de lange afstanden op het Chinese platteland te overbruggen om consumenten goederen te bezorgen en agrarische producten mee terug te nemen naar stedelijk gebied.


Netwerk van de toekomst

'JD.com is wereldwijd de eerste die drone-bezorging op deze schaal test. We zetten in op een netwerk dat in de toekomst goederen op efficiënte wijze transporteert tussen steden en zelfs tussen provincies', verklaarde Wang Zhenhui, ceo van JD.com's nieuwe logistieke onderdeel JD Logistics. Die nieuwe tak van de Chinese e-retailer verzorgt sinds kort de afhandeling van online orders van externe partijen.

Logistieke netwerken in China
JD's drone-netwerk is de nieuwste stap in de ontwikkeling van logistieke verbindingen in China, waar ook concurrent Alibaba al jaren hard aan werkt in zijn China Smart Logistics Network-project (CSN). Ondertussen timmert Walmart er ook aan de weg met boodschappen-bezorgnetwerk New Dada, dat is verbonden met JD's bestelapp.