Twinkle | Digital Commerce

WestwingNow naar Nederland

2018-01-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Westwing brengt zijn interieurshop WestwingNow naar Nederland. De Rocket Internet-dochter levert een vaste collectie meubels en accessoires vanuit een eigen dc in Berlijn.

Met WestwingNow biedt de Rocket Internet-dochter een eigen assortiment, in plaats van dagelijkse aanbiedingen op westwing.nl, exclusief voor leden en naar een zero inventory-model. Nederland is het derde land waar Westwing het interieurconcept introduceert, na Zwitserland en thuisland Duitsland. Nu het bedrijf fulfilment van het nieuwe shopmodel in eigen hand neemt, kan het onder meer een stuk sneller leveren.

Vraag naar permanente shop

'Door onze shoppingclub hebben we in vijf jaar tijd veel internationale kennis opgedaan over wat onze klanten mooi vinden. Het lanceren van de nieuwe shop met een vast assortiment en breed merkenaanbod is dan ook een logisch gevolg van onze ervaring in de online interieurbranche', vertelt een woordvoerder aan Twinkle. 'Daarnaast kregen we veel vraag naar een permanente shop van onze klanten.'

Groei met verlies

Later dit jaar krijgen ook Italië en Polen een eigen WestwingNow-shop. De e-tailer, die begon onder de naam Dalani, is momenteel actief in 15 landen, verspreid over drie continenten. Evenals Rocket Internet-bedrijven Home24 en HelloFresch schreef Westwing vorig jaar rode cijfers, terwijl het zijn omzet zag groeien. De aanhoudende verliezen bij Rocket Internet vormden vorig jaar aanleiding voor investeerder en grootaandeelhouder Kinnevik om zich terug te trekken.