Twinkle | Digital Commerce

Het goed combineren van data en content leidt tot een relevantere klantdialoog

2018-02-23
1000562
  • 3:57

Copernica en GX zijn een samenwerking aangegaan die uitgaat van het ‘best of breed’-principe. Door de software van beide partijen gecombineerd aan te bieden, ontstaat synergie waarmee organisaties hun klantcommunicatie over meerdere kanalen zoals e-mail, web, app, call center, et cetera beter laten renderen. Bovendien brengt de samenwerking een gelijkwaardige beleving in de fysieke en online wereld dichterbij.

GX en Copernica delen de visie dat klantdata, content en online interacties het fundament vormen van een gedegen online strategie. Michael Linthorst, CEO van Copernica, licht de samenwerking met GX toe: ‘‘Samen met GX, leverancier van customerexperience-managementoplossingen, met producten als XperienCentral en BlueConic, versterken we onze positie verder in het online-marketing-domein. De Copernica Marketing Software leent zich vanwege haar flexibiliteit goed voor het realiseren van krachtige integraties. Het partnership is ons antwoord op de verwachting van onze klanten dat leidende best-of-breed partijen de handen ineenslaan en oplossingen leveren die eenvoudig met elkaar te verbinden zijn. Consumenten op hun beurt verwachten relevante communicatie met onderscheidend vermogen. Om aan de wensen en eisen van alle partijen te kunnen voldoen, moet je data en content optimaal combineren. De kracht van de samenwerking tussen Copernica en GX  is dat onze software naadloos op elkaar aansluit. Beide organisaties hebben hun eigen unieke focus op een onderdeel van relevant communiceren met klanten. GX levert de content en de flexibiliteit van de Copernica-software biedt de mogelijkheden om deze content optimaal toe te passen in het e-mailkanaal. Deze propositie is het resultaat van onze gedeelde ambitie om de benadering van consumenten in de fysieke en de online wereld gelijk te trekken. Met andere woorden: een persoonlijke, relevante en betrokken benadering.”

Customers for life

“De oorsprong van GX is web content management”, zegt Willem Rossieau, CEO van GX. “Ons aandeel in de samenwerking is data en content. De software van Copernica maakt het mogelijk om gepersonaliseerde en geautomatiseerde toepassingen te realiseren in e-mail. Voor organisaties betekent het dat klantprofielen en rijke content middels geautomatiseerde  e-mailmarketing gepersonaliseerd kan worden ingezet. Dat leidt tot relevante communicatie op een kostenefficiënte manier. Bij e-mailmarketing is het van groot belang om rekening te houden met de positie van de - potentiële - klant in de totale customer journey. Je moet op het juiste moment komen met de juiste informatie. Dit kan op twee manieren: actief gestuurd vanuit de organisatie of als antwoord op de klantvraag. We vertalen de informatie die we hebben verzameld over meerdere kanalen waaronder social media, naar geautomatiseerde e-mailcampagnes. Voor het e-mailkanaal is Copernica de aangewezen partner op grond van hun ruime ervaring en kennis van zeer uiteenlopende branches. De integratie van de software van Copernica in die van ons is heel soepel verlopen. Samen maken we het voor organisaties eenvoudiger dan ooit om van consumenten ‘customers for life’ te maken.”

E-mail is springlevend

“Vijf jaar geleden zeiden velen dat het e-mailkanaal voor klantcontact geen florissante toekomst te wachten stond. Het tegendeel blijkt echter waar: e-mail is springlevend in klantcontact en groeit gestaag”, benadrukt Linthorst. Rossieau is het met hem eens: “Vroeger was e-mail een ‘bulkapparaat om grootschalig met hagel te schieten’; vandaag de dag is het – mede door technologische ontwikkelingen – een volwaardig, ondersteunend kanaal voor service, opvolging en interactie in de breedste zin van het woord. De samenwerking tussen Copernica en GX brengt klantcontact via e-mail op een hoger niveau: wij leveren data over het gedrag van consumenten aan en dat wordt bewaard in de software van Copernica. Vervolgens worden er klantspecifieke selecties gemaakt en een passende strategie ontwikkeld met e-mailcampagnes als een belangrijk instrument om consumenten optimaal te bedienen.”

Krachtige combinatie

Door de krachtige combinatie van de gecombineerde software van Copernica en GX worden klantprofielen voortdurend verrijkt, onder meer door het gedrag op websites te analyseren en e-nieuwsbrieven daarop te laten aansluiten. Linthorst schetst een praktijkvoorbeeld: “Een bezoeker van de ANWB-website klikt in de categorie ‘Vakantie’ op ‘Kamperen’. De eerstvolgende nieuwsbrief die hij of zij ontvangt, is toegespitst op kamperen. De cijfers spreken voor zich: de ‘open rate’ steeg met 29% en de ‘click rate’ steeg met 110%.” Rossieau: “We maken het toegankelijker dan ooit om technieken waarbij aanbevelingen worden gedaan op basis van voorspellingen, toe te passen. De oplossing is uitgekristalliseerd en de koppelingen liggen er; dat maakt maatwerk overbodig. Dat heeft als bijkomend voordeel dat wat wij bieden niet is voorbehouden aan grote organisaties.” Linthorst is ervan overtuigd dat e-commerce bedrijven in 2018 niet meer om de gezamenlijke propositie heen kunnen: “Samen bieden wij de technologische mogelijkheden en bijbehorende dienstverlening om data, content en delivery bij elkaar te brengen en te laten renderen.”

Over Copernica
Copernica is krachtige software met functionaliteiten voor e-mail marketing, websites, mobile en geautomatiseerde campagnes. Dagelijks maken meer dan 5000 marketeers gebruik van de oplossing. De software integreert met vrijwel alle CMS-systemen, e-commerce platformen en CRM-software. Kijk voor meer informatie en een online demo op www. copernica.com.

Over GX
GX Software biedt diverse oplossingen om klantcentraal te kunnen communiceren. BlueConic is het customer data platform dat klantdata verzamelt en deze voortdurend verrijkt met informatie die klanten prijsgeven op alle mogelijke kanalen. XperienCentral is het content management systeem voor het creëren, beheren en publiceren van content vanuit één centrale plek. Meer informatie vind je op  www. gxsoftware.com

Dit artikel verschijnt op initiatief van een commerciële partner van Twinkle. De redactie is niet bij de totstandkoming betrokken.