Twinkle | Digital Commerce

Bezorgabonnement ah.nl landelijk beschikbaar

2017-11-08
1000562
  • 1:31

Ahold Delhaize investeert komend jaar de helft meer in zijn online tak: de kapitaalinjectie gaat van 100 naar 150 miljoen euro. Een deel daarvan wordt gestoken in de uitbreiding van de Bezorgbundel, het abonnement waarmee klanten van ah.nl bezorgkosten afkopen.

Dat laat de supermarktketen weten bij de publicatie van zijn derde-kwartaalresultaten. Consumenten besteedden de afgelopen maanden twintig procent meer bij zijn webwinkels, meldt het kwartaalrapport; ah.nl en bol.com leverden Ahold Delhaize dit jaar bij elkaar bijna drie miljard euro op. Het bedrijf wil daar tegen 2020 5 miljard van maken.

Bezorgbundel

De omzet uit online boodschappen moet daaraan bijdragen; om consumenten daartoe aan te sporen, breidde de nummer 5 van de Twinkle100 in stilte zijn Bezorgbundel verder uit. 'Sinds kort is de Bezorgbundel beschikbaar voor 86 procent van Nederland', vertelt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh aan Twinkle. Voor een vast maandelijks tarief bezorgt Albert Heijn abonnees die de service testen, kosteloos boodschappen thuis. Minimale bestelbedrag: 70 euro. In België is de service nog niet beschikbaar; daar bezorgen de Ahold Delhaize-supermarkten nog niet thuis, maar werken met pick-up points.

Langdurige test

De dienst bevindt zich al sinds 2015 in pilotfase. Destijds kostte de Bezorgbundel 29 euro per kwartaal; tegenwoordig kunnen klanten een abonnement afsluiten voor drie, zes of twaalf maanden en is er het onderscheid tussen een onbeperkte en een 'daldagen'-variant, waarbij op dins-, woens- en donderdagen geleverd wordt. De laatst bekende testgebieden van de service waren Utrecht en Maarssen.

Investering in bol.com

De investeringen in e-commerce, specifiek in bol.com, haalden het operationele winstmarge zichtbaar omlaag. Zonder bolcom ligt dat op 5,5 procent, meegerekend blijft er nog 4,9 procent over. Een belangrijk deel van de kosten die voor bol.com gemaakt zijn, is afkomstig uit de bouw en opening van het nieuwe fulfilmentcenter in Waalwijk.