Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn test bezorgabonnement ook in Utrecht

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Albert Heijn heeft zijn proef met het bezorgabonnement AH Bezorgbundel uitgebreid naar Utrecht. Consumenten in deze regio en in Maarssen kunnen de bezorging van boodschappen aan huis nu afkopen.

Albert Heijn startte begin dit jaar met het testen van zijn bezorgbundel in Rotterdam. Voor 29 euro kregen klanten hun boodschappen daar drie maanden lang ‘gratis’ thuisgeleverd. 'Deze proef is inmiddels stopgezet. We hebben zulke positieve reacties gehad, dat we de test hebben verplaatst naar Utrecht', vertelt een woordvoerster aan Twinkle. 'Daar hebben inmiddels enkele honderden mensen een abonnement afgesloten'.

Twee abonnementen
Voor consumenten in Utrecht en omgeving (postcode 030 en Maarssen) zijn er twee abonnementen: een reguliere voor 30 euro waarbij klanten zelf de bezorgdag kunnen kiezen en een daluren-abonnement - bezorging op dindag tot en met donderdag - van 25 euro.

Besteldrempel
Klanten moeten minimaal 70 euro besteden voor thuisbezorging en 40 euro voor afhalen bij een Pick up Point. Na de drie maanden loopt het lidmaatschap automatisch af en moet de klant een nieuw abonnement afsluiten.

Allerhande Box
Albert Heijn probeert met nieuwe proposities online klanten aan zich te binden. De Nederlandse supermarktketen van Ahold Delhaize introduceerde vorig jaar de Allerhande Box, die vooralsnog niet in abonnementsvorm te koop is. Allerhande-hoofdredacteur Rutger Anema liet destijds doorschemeren dat zo’n abonnement wel op de roadmap staat.