Twinkle | Digital Commerce

Gall&Gall helpt klant aan wijn met smaakprofiel

2017-10-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Gall&Gall heeft een wijntest ontwikkeld waarmee consumenten een eigen online wijnprofiel kunnen samenstellen. Duizend wijnen in de schappen van de Ahold-dochter zijn elk gekenmerkt op zes variabelen.

De wijnzoekhulp - zowel online als op een tablet in de winkel in te vullen - stelt klanten dertien vragen over hun smaak. Houd je van hartig of zoet? De geur van bloemen of van leer? Na het invullen worden zij gekoppeld aan één van de twaalf smaakprofielen: zes voor rode wijn en zes voor witte wijn.

Winkelindeling op smaakprofiel

Als klanten een account hebben, wordt het smaakprofiel daar opgeslagen. Zo kunnen zij zowel online als in de winkel de juiste wijn vinden. Gall&Gall deelt binnenkort, bij wijze van proef, de wijnen in vier van zijn fysieke winkels in op smaakprofiel.

Op basis van eerdere aankopen

Online zijn al verschillende wijntesten te vinden. Grapedistrict ontwikkelde bijvoorbeeld een algoritme dat wijnsuggesties geeft op basis van eerdere aankopen en de reviews die klanten hebben geplaatst. Zo wil het bedrijf persoonlijker advies geven aan wijnliefhebbers.

Lees ook:
Gall & Gall bezorgt drank binnen het uur in Amsterdam (9-3-2017)