Twinkle | Digital Commerce

ACM: ‘Ticketaanbieders vermelden juiste prijs’

2017-10-16
1000561
  • 0:52

De meeste online aanbieders van tickets voor concerten, theatervoorstellingen en festivals vermelden nu direct de volledige productprijs op hun website. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van eigen onderzoek.

De ticketaanbieders moesten voor 1 oktober alle onvermijdbare kosten, zoals service- of printkosten, in de adverteerprijs verwerkt hebben. Zo zien consumenten direct de totale kosten, in plaats van dat er in het bestelproces nog allerlei extra lasten bij komen.

Laatste aanpassingen

De ACM bezocht de afgelopen weken de websites van allerlei ticketaanbieders en concludeerde dat een grote meerderheid zich inmiddels aan de regels houdt. ‘Bij een beperkt aantal partijen waren de prijzen nog niet of nog onvoldoende aangepast. Zij voeren nu de laatste aanpassingen door’, schrijft de organisatie op zijn website.

Doorverkoop tickets

De online ticketmarkt wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de ACM. Vorig jaar onderzocht de organisatie de doorverkoop van tickets, waarbij onder andere Ticketmaster en zusterbedrijf Seatwave onder de loep werden genomen. Ticketmaster benadrukte destijds dat de ondernemingen onafhankelijk van elkaar opereren.