Twinkle | Digital Commerce

Spar plant uitbreiding kassaloos concept ‘Skippen’

2020-08-10
1000562
  • 1:08

Supermarktketen Spar zet de proef voort met de winkelapp ‘Skippen’. Met die app hoeven klanten niet meer langs de kassa om af te rekenen.

Twee jaar geleden testte Spar voor het eerst met de app, in een vestiging van Spar University. Nu wordt die test voortgezet met partner Centric. Aan Distrifood laat die laatste weten dat het grote verschil met de vorige test is dat de technologie nu is geïntegreerd in het kassasysteem van Spar. Voorheen was de app nog stand alone.

De test wordt de komende maanden voortgezet in filiaal van Spar City en een filiaal van Spar University. Daarna wordt besloten of de test wordt uitgebreid naar meerdere winkels. Naar eigen zeggen is Spar één van de eerste ketens die winkelen zonder tussenkomst van de kassa aanbiedt.

Met de Skippen-app kunnen klanten boodschappen scannen en via Tikkie afrekenen. Zodra dit is gebeurd, ontvangen ze een digitale kassabon waarmee ze de winkel kunnen verlaten. Martijn van der Hoeven, formule manager: ‘Met deze nieuwe technologie bieden we een nog fijnere winkelervaring. Met de app Skippen scant en betaalt de klant zelf, mogelijk is kassaloos winkelen het nieuwe normaal. Het concept hopen we in 2021 verder uit te rollen binnen de overige Spar-formats.’