Twinkle | Digital Commerce

Zeelandse bierbrouwers starten webwinkel

2017-10-05
1000561
  • 1:00

Het Zeelandse Brouwerij Brouwerslokaal lanceert volgende week webwinkel Holland Craft Beer. De b2b-shop omzeilt groothandels en drankenhandels in de bestaande distributieketen en levert bier rechtstreeks aan horeca en slijterijen.

Holland Craft Beer organiseert het biertransport van brouwer naar horeca en slijterijen, en richt zich daarbij op kleine brouwers die het op eigen houtje niet lukt distributie naar eindklanten te verzorgen. Inmiddels heeft de shop zo'n 35 lokale brouwerijen aan zich verbonden. Aanstaande maandag, 9 oktober, gaat de webshop live.

Hulp bij fulfilment

Horeca- en slijterijbedrijven kunnen in de webshop bier van één of meerdere brouwers selecteren en krijgen een verzamelfactuur. Holland Craft Beer assisteert brouwers bij de verzending van webshoporders, die in speciale dozen verpakt worden. De webwinkel hanteert geen minimaal afnameaantal en geeft realtime voorraden weer.

'Samen sterk'

'Waar de tijd van je bier laten vertegenwoordiger door de groothandels voorbij is, is de tijd van 'samen zijn we sterker aangebroken', verklaren de oprichters van het initiatief. Aan De Limburger legde initiatiefnemer Marc Menue uit dat e-commerce activiteiten voor zijn eigen brouwerij uit Zeeuws-Vlaanderen al klanten uit heel Nederland opleverde.