Twinkle | Digital Commerce

PostNL opent grootste eigen distributiecentrum

2017-11-09
1495841
  • 1:03

PostNL neemt vandaag een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik. De locatie vormt het grootste pakkettensorteercentrum van de vervoerder en is het negentiende op rij.

In de hallen, die ook een cargo- en pharma & care-hub omvatten, vindt de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats. Het dc biedt werkgelegenheid aan 450 mensen en heeft het BREAAM-­certificaat Excellent vanwege geïmplementeerde duurzaamheidstechnieken. Met het Pharma & Care-netwerk worden temperatuurgevoelige artikelen als medicijnen verstuurd.

Groot deel online markt

'Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur', verklaart directeur Pakketten en Logistiek Liesbeth Kaashoek in een persbericht. 'Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van online markt.'

Pakkettenmarkt

De Nederlandse pakkettenmarkt groeit sneller dan de postmarkt krimpt, meldde ACM in de meest recente Post- en Pakkettenmonitor. PostNL, dat laat weten 177 miljoen pakketten te hebben bezorgd, wordt in zijn monolopiepositie uitgedaagd door Sandd, dat eind vorige week bekendmaakte Van Straaten Post over te nemen en daarmee meer in te zetten op snelle bezorging.