Twinkle | Digital Commerce

Parcify zoekt Amsterdamse wateren op voor pakketbezorging

2017-09-22
1000562
  • 1:04

Parcify start een pilot in Amsterdam voor leveringen via het water. De Belgische start-up zegt een ecologische bezorgmethode te willen aanbieden en zet daartoe kajaks en paddle boards in.

De bezorger heeft voor de gelegenheid koeriers ingehuurd die een maand lang pakketjes afleveren via wateren in de hoofdstad. Een 'moederschip' brengt de orders vlakbij Amsterdam, waar kleine bootjes ze overnemen.

Milieubewust online

'Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en ecologische manier om pakjes tot bij klanten te krijgen', verklaart head of growth & Netherlands en voormalig bol.com'er Daan Giesen. 'Parcify is dan ook een alternatief voor al die busjes in de binnenstad, die meer en meer de boventoon voeren en voor steeds meer verkeersoverlast en milieuhinder zorgen. We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven shoppen, en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.'

GPS

De mobiliteit van zijn bezorgers staat ook centraal in Parcify's bezorgprogramma met Zalando, waarbij koeriers de locatie van klanten op basis van het gps-systeem van hun smartphones traceren en ter plekke hun pakjes afleveren. Sinds september vorig jaar levert Parcify in Amsterdam.