Twinkle | Digital Commerce

Parcify met persoonlijke afleverdienst naar Amsterdam

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:35

Parcify introduceert zijn on demand delivery service voor pakketjes nog dit jaar in Amsterdam. Het Belgische bedrijf levert pakketten af aan personen, niet op adressen.Parcify lanceerde zijn dienst vorig jaar in Antwerpen, binnenkort begint de startup in Brussel. Amsterdam moet later dit jaar volgen, vertelt initiatiefnemer Patrick Leysen in De Telegraaf (Blendle). Er staan vacatures open voor een operations manager en een city manager in onze hoofdstad.

Tot Leysen het afleverconcept met compagnon Jonas Coenen in de markt zette, was hij zelf als e-commerce supply chain manager werkzaam bij Albert Heijns fusiepartner Delhaize.

Frustratie
Parcify is de vrucht van frustratie, zegt Leysen vandaag in de krant: ‘Telkens als ik iets via internet had besteld, lagen er briefjes in de bus dat het pakket niet afgeleverd kon worden. Dat is niet alleen vervelend voor mezelf, ook voor de bezorger die de volgende dag weer langs moet komen. (…) Vrijwel iedereen heeft zijn telefoon bij zich. Door de locatiegegevens te delen met de koerier, kan die exact zien waar de ontvanger van het pakket zich bevindt.’

Notificaties
Feitelijk maken pakjes een tussenstop bij Parcify, legt Leysen verder uit: ‘Gebruikers die Parcify kiezen, laten het pakket bij ons bezorgen. Zodra wij het ontvangen, krijgt de klant een notificatie. Vanaf dat moment kan hij aangeven waar en wanneer hij het wil hebben.’ Gebruikers kunnen tot zestig minuten voor de gewenste bezorging laten weten dat ze hun pakketje willen ontvangen en delen vanaf dan hun locatie met de koerier. Wanneer de bezorger tot op tien meter is genaderd, krijgt de ontvanger een seintje en kan het pakket worden overhandigd.

Postcodegebied
De ontvanger moet zich binnen een opgegeven postcodegebied bevinden; daarbuiten wordt het pakket niet geleverd. Volgens Leysen zijn veel webshoppers in de buurt van hun huis als de bezorger voor een dichte deur komt te staan. Parcify moet dit soort onsuccesvolle afleverpogingen voorkomen.

Lees ook: Belgen onderzoeken meerwaarde ‘crowd logistics’  (1 maart 2016)