Twinkle | Digital Commerce

McDelivery ook naar Utrecht en Rotterdam

2017-09-12
1380776
  • 1:32

McDonald's breidt zijn bezorggebied uit naar Utrecht en Rotterdam. De pilot die de fastfoodketen sinds juli in Amsterdam houdt, leverde naar eigen zeggen voor 'McDelivery' een klanttevredenheid van meer dan 83 procent op.

Via UberEATS bezorgden acht McDonald's-vestigingen in Amsterdam het snackassortiment bij klanten thuis, met een gemiddelde bezorgtijd van iets meer dan twintig minuten. Vanaf 19 september starten ook zes Rotterdamse en twee Utrechtse filialen met McDelivery. Door tevreden reacties van klanten breidde de keten het bezorggebied tijdens de pilot al uit van 1200 naar 1500 meter.

Herhaalorders

'De combinatie van de slimme techniek van UberEATS en de slimme keukenopstelling van McDonald’s is een succesvolle innovatie, zo laten de commerciële resultaten en operationele ervaring van de pilot zien', zegt Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald's Nederland, in een persbericht. 'We zien het aantal bestellingen van week tot week toenemen.' Volgens de directeur bestellen Nederlandse klanten in vergelijking tot consumenten elders in de wereld nu al relatief vaak opnieuw.

Utrecht en Rotterdam

De Utrechtse vestigingen op de Oude Gracht en Lange Vie starten op 19 september met bezorgen; in Rotterdam doen de McDonald’s Coolsingel 44, Rotterdam Coolsingel 207, Rotterdam Oude Binnenweg, Rotterdam Zwart Janstraat, Rotterdam Hoogstraat en Rotterdam Korte Lijnbaan mee.

Kwaliteit

McDonald's maakte in mei bekend te starten met thuisbezorging. Eerder stond het bedrijf daar nog afwijzend tegenover, nadat het constateerde dat externe bezorger Ring2Bring in Amsterdam op eigen initiatief orders bij consumenten afleverde. Volgens McDonald's deed het afleveren van maaltijden afbreuk aan de smaak ervan. In de VS startte de fastfoodketen met leveringen via Postmates; nu McDonald's in ons land zelf bezorgt via UberEATS en bestellingen worden bereid kort voor de koerier ze meeneemt, zegt het wél aan die kwaliteitsstandaarden te voldoen.