Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft Deense online kopers installeerde shopping app

2017-09-11
1100618
  • [nieuws]
  • 0:54

Deense online shoppers omarmen de mobiele applicaties van retailers. Vorig jaar had 47 procent van de online winkelende consumenten een shopping app op zijn smartphone of tablet staan. Wish is daarbij veruit het populairst.

Dat staat in een onderzoeksrapport over de Deense e-commerce markt van de E-commerce Foundation. Van alle online winkelende consumenten met een shopping app geeft een kwart aan deze niet te gebruiken. Doen zij dit wel, dan kopen Denen vooral eten en drinken (26 procent) of kleding (24 procent).

Stabiele groei van de markt

De e-commerce markt in Denemarken groeide vorig jaar met 15,88 procent tot 13,5 miljard euro. Voor het lopende boekjaar verwachten de onderzoekers dezelfde stabiliteit die de branche de afgelopen jaren kende; de groei komt uit op 15 procent met een omzet van 15,6 miljard euro.

Aantal online shoppers

Ook het aantal internetgebruikers dat online winkelt maakt dit jaar geen enorme stijging door. Vorig jaar winkelde 84 procent al online (4,7 miljoen mensen), in 2017 zullen 4,8 miljoen mensen de weg naar een webwinkel maken.