Twinkle | Digital Commerce

Albelli koopt ReSnap

2017-09-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Albelli, dat onlangs is overgenomen door Gilde Buy Out Partners, doet nu zelf een overname: het Nijmeegse ReSnap is onderdeel geworden van de fotoproducent. Daarmee verschaft Albelli zich een start-up in technologie met kunstmatige intelligentie als specialiteit.

ReSnap laat consumenten hun fotoboeken gepersonaliseerd samenstellen met behulp van AI-technieken. Het systeem selecteert zelf de beste foto's en rangschikt ze in korte tijd tot een foto-album. Financiële details zijn niet vrijgegeven; het personeel van ReSnap blijft in Nijmegen werken.

Branche transformeren

Kunstmatige intelligentie transformeert vele bedrijven en we geloven dat we met de overname van ReSnap ook de fotoproductiebranche kunnen opschudden, waardoor we onze klanten nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden', verklaarde Albelli-ceo Tristan Money. 

Personalisatie

Albelli wil zijn internationale ambities, gesteund door nieuwe eigenaar Gilde, stroomlijnen door eenheid uit te stralen met de uniformiteit van zijn vorig jaar gelanceerde huisstijl. De e-tailer laat sinds 2016 zijn klanten fotoboeken samenstellen middels een mobiele applicatie en drukt sinds mei vorig jaar ook losse foto's af.