Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe Belgische marktplaats veilt kunstzinnig aanbod

2017-08-24
24971404
  • 1:13

België heeft er een nieuwe online marktplaats bij: THOR, kort voor The House of Curiosities. Op de veilingssite, die extra voordelen biedt aan geregistreerde verkooppartners, kunnen zowel particulieren als ondernemers producten aanbieden.

De marktplaats biedt 'exclusieve, speciale en charmante producten' in de kunstsfeer. Kopers en verkopers ontvangen elkaars identiteit niet in het biedproces; verkopers ontvangen hun geld van het platform veertien dagen na de aankoop, zodat klanten de tijd hebben deze goed te controleren.  Het platform heeft een eigen klantenservice, die vragen van kopers beantwoordt.

Commissie per veiling

Verkopers die zich aansluiten bij het platform, kunnen zelf betaalmethoden voor klanten aan hun account toevoegen, waaronder ook iDeal valt. Daarnaast krijgen ze een grotere zichtbaarheid op de website. Iedereen die zich aanmeldt, wordt vooraf door THOC beoordeeld. 'Onze verkoopomgeving is gebaseerd op input en ervaringen van verschillende online retailers en professionals', meldt de veilingssite. THOC vraagt aanbieders 11 procent commissie op het hoogst uitgebrachte bod in een veiling, naar eigen zeggen het goedkoopste geldend tarief.

Belgische marktplaatsen

De online marktplaats springt in het gat dat Kapaza na zijn recente sluiting achterliet. De grootste online 'zoekertjessite' van België staakte zijn activiteiten in mei en werd overgenomen door concurrent 2dehands.be, dat onder de vlag van eBay valt. Deze week maakte het Vlaamse e-commerce platform Storesquare bekend de oversteek naar Nederland te maken.