Twinkle | Digital Commerce

Sainsbury's biedt gratis halfuurs-afhaaldienst

2017-08-16
25081410
  • [nieuws]
  • 1:05

Klanten van Sainsbury's in de Londense wijk Pimlico halen vanaf nu hun online bestelde boodschappen binnen een half uur kosteloos af. De Britse supermarktketen is naar eigen zeggen de eerste die in eigen land klanten zó snel laat afhalen.

Via de app ChopChop kunnen Britten een order met maximaal 25 artikelen bestellen en die dertig minuten later afhalen. De dienst is zeven dagen per week beschikbaar. Het gaat om een pilot; voorlopig kunnen alleen consumenten met een Android-toestel de service gebruiken.

Wedloop

Boodschappenaanbieders in Groot-Brittannië proberen elkaar al een tijdje de loef af te steken met snellere bezorgdiensten. Amazon loste in juni 2015 het startschot met de introductie van zijn één-uurs-bezorgdienst Prime Now in Groot-Brittannië; Sainsbury's sloeg vorig jaar zomer terug met eenzelfde bezorgraam, destijds ook al via ChopChop. Sinds eind vorig jaar richt Amazon zich specifiek op snelle levering van boodschappenorders van partner Morrisons bij inwoners van Londen en Hertfortshire. Tesco, een derde pijler van de 'big four', introduceerde ondertussen een same day click-and-collect-dienst troefde onlangs af met same day-bezorging door heel Groot-Brittannië.