Twinkle | Digital Commerce

Sainsbury’s geeft Amazon weerwoord met one hour delivery

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Sainsbury’s, één van de vier grootste supermarktketens in Groot-Brittannië, start met one hour delivery als tegenaanval op grote concurrent Amazon. Consumenten in Wandsworth (Londen) hebben de primeur en kunnen al bestellen via een speciaal ontwikkelde app.

Sainsbury’s belooft klanten van de lokale supermarkt op genoemde locatie dat zij tot twintig artikelen via de mobiele app ‘Chop Chop’ binnen het uur op de stoep hebben, voor 4,99 pond. De app is in-huis ontwikkeld door het Digital Lab, schrijft Engadget.

Klantwens
De proef ‘maakt deel uit van de strategie om consumenten meer te keuze te bieden in waar en wanneer zij bij ons willen winkelen’, aldus Sainsbury’s zelf. Ceo Mike Coupe ziet dat meer klanten graag food artikelen snel thuis krijgen geleverd, naast de mogelijkheid om te winkelen in de megastores en lokale supermarkten.

Versus Amazon
Amazon introduceerde razendsnelle levering van online bestelde artikelen vorige zomer in Londen. Met Prime Now bezorgt de retailreus diverse non-food producten. Sinds juni is Amazon ook in Londen aanwezig met AmazonFresh. The Telegraph bestempelde deze introductie als een ‘aanval’ op de vier grote supermarktketens in de UK.