Twinkle | Digital Commerce

Coolblue komt met eigen apps

2017-05-27
180101
  • 1:22

Coolblue gaat eigen mobiele applicaties voor iOS en Android op de markt brengen, blijkt uit een vacature. Het bedrijf zoekt internationaal naar een ervaren ontwikkelaar die fun en functionaliteit weet te combineren in apps ‘die een lach op de gezichten van onze klanten toveren’.

De vacature voor een senior mobile app developer is te vinden op Carreersatcoolblue.com, waar ook gegadigde bezoekers van Werkenbijcoolblue.nl naar worden verwezen. Gezocht wordt naar iemand die de 'native app disicipline' van Coolblue gaat helpen opzetten.

Responsive design
Coolblue heeft lang gewacht met investeringen in het mobiele kanaal. De nummer 5 van de Twinkle100 ontwikkelde een jaar geleden pas een responsive design dat de mobiele conversie moest verbeteren. De wijzigingen werden in kleine stapjes live gezet. In een blog-posting bood Coolblue tekst en uitleg over het mobiele verbetertraject.

Ook Bol.com bouwt aan apps
Bol.com, dat de titel ‘Beste webwinkel van Nederland’ overnam van Coolblue, komt binnenkort met eigen mobiele applicaties, werd vorige week duidelijk. Bol.com liet de bouw van apps lange tijd over aan externe ontwikkelaars, die gebruik kunnen (blijven) maken van de API. Voor Coolblue zijn helemaal nog geen apps beschikbaar.

Expansie
Coolblue maakt een geweldige groei door. Het Rotterdame bedrijf rapporteerde vorige maand een omzetgroei van 55 procent over de eerste helft van dit jaar en het stelde zijn omzetverwachting voor heel 2014 naar boven bij, tot 350 miljoen euro. Medeoprichter en directeur Pieter Zwart liet dit voorjaar doorschemeren dat Coolblue zich opmaakt voor de entree in een ander taalgebied. Tijd en plaats zijn nog onbekend.